Röda Kapellet

LYSSNA PÅ NÅGRA AV VÅRA FRAMTRÄDANDEN PÅ YOUTUBE!

Med hjärtat i vänstra halsgropen framför vi vild, vacker och allvalig blåsmusik. Vi är en amatörblåsorkester i Lund med rötter i sjuttiotalets vänsterrörelse. Behovet av musik första maj födde 1974 en orkester som under årens lopp spelat på gator och torg, på fester och kulturnätter och en rad olika evenemang. Vi har spelat på Mårtenstorget i Lund, liksom i Malmö, Trelleborg och Helsingborg, i Tomelilla och Simrishamn, i Berga i Katalonien, Svendborg i Danmark, Potsdam i Tyskland och på Milos i Grekland.

Vi spelar gärna för din organisation, på föreningens årsfest, brunnsmusik i parken, vid fackets demonstration, på solidaritetsmötet, på jubileet eller i andra sammanhang. Vi spelar inte bara traditionell vänstermusik. Vi har över 700 glada, uppfordrande, sorgsna, allvarliga och mäktiga låtar i vår repertoar. Musik av Joe Hill, Hanns Eisler, Kurt Weill, Nino Rota, Sergej Prokofiev, Mikis Theodorakis, Lars-Erik Larsson, Mikael Wiehe m fl. Vi kan spela blandat urval, lättsam festmusik, film-och cirkusmusik, programmusik kring särskilt tema (ex antirasism, finsk eller italiensk musik, de sju dödssynderna) eller i samverkan med beställare komponera lämpligt program.

 

Information om våra aktuella spelningar hittar du här

Har du ett instrument och känner en spirande spelglädje är du också hjärtligt välkommen att delta i orkesterns verksamhet. 

Varje söndag kl. 18.30 repeterar vi på Folkuniversitetet, Skomakaregatan, Lund.

 

---------------------------------------------------------

CD-skivor med Röda Kapellet kan beställas
från Essie Andersson. Endast 50:- styck.
Skicka ett mail till essie.andersson@bredband.net

----------------------------------------------------

 

 

 

Boken om Röda Kapellet kan
beställas från Bengt Hall. Pris 100:- 
Skicka ett mail till bengt.er.hall@gamil.com